Acryl


Acrylnagels worden toegepast voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. Bovendien wordt acryl als mode accessoire gedragen. De acryl die wordt gebruikt, is een mengsel van poeder en vloeistof dat samen hecht tot een kneedbaar bolletje. Dit kneedbare bolletje wordt met een penseel op het nagelbed in de juiste vorm geboetseerd. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl vanzelf uit. Acryl kan in verschillende kleuren en tinten aangebracht worden. Doordat de acrylnagels zo stevig en sterk van structuur zijn, zijn de nagels geschikt om mooie dunne nagels te creëren. Acrylnagels ogen natuurlijker dan andere kunstnagels.


Bijzondere vormen Acrylnagels


Het vak van nagelstyling heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. Niet alleen in het toepassen van verschillende technieken, maar ook op het gebied van vormen. Nagelvormen die we veel zien in onze nagelsalon zijn: Square, Almond en Oval. Of terwijl : vierkant, rond , smal rond. De klant wil continu iets nieuws. Naast het kiezen uit verschillende nagelvormen, kunnen klanten in de salon kiezen uit nieuwe designs zoals Stiletto en Pipe. Op die manier kan te allen tijde tegemoet gekomen worden aan de wensen van de klant.


Verwijderen van Acrylnagels


Het verwijderen van de acryl is geen probleem. Ik vijl uiteraard alleen de massa acryl dun,dus niet op de natuurlijke nagel. Na het vijlen gaan uw nagels voor tien minuten in een bakje met speciale aceton. Vervolgens wordt het losgeweekte acryl van de nagel met een spatel verwijderd. Soms wordt dit twee tot drie keer herhaald, tot de acryl laag volledig verwijderd is. Vervolgens vijl ik de natuurlijke nagel netjes in vorm naar de wens van de klant. Eventueel kunnen de nagels gelakt worden in kleur of transparant. Tot slot worden de nagels nog ingevet met olie om het vochtgehalte weer op pijl te krijgen.